Didgeridoo

Didgeridoo-esitys asiakastilaisuuteenne

Monenlaiset yritystilaisuudet kaipaavat jotakin jännittävää oheisohjelmaa. Tiukka ohjelma on hyvä katkaista välillä jollakin rentouttavalla ja yllättävällä. Musiikki on usein käytetty hyvä vaihtoehto. Nyt tarjolla on erityisen yllättävää ja mielenkiintoista musiikkia joka varmasti erikoisuudellaan kiinnostaa tilaisuudessanne vierailevia: australialaista didgeridoo-musiikkia joka toimii erinomaisesti esimerkiksi ns. sisäntulomusiikkina vieraiden saapuessa tilaisuuteen. Koska kyseessä on erittäin erikonen taustamusiikki, tarjoaa se myös sopivan  keskustelunaiheen tilaisuuteen saapuville vieraille jotka eivät välttämättä ole toisilleen entuudestaan tuttuja.

Tässä videoesimerkki didgeridoon rauhallisen maalailevasta äänimaisemasta johon tulee hiljalleen intensiteettiä ja kiihtyviä rytmikuvioita, 3 min,

Kustannustehokasta - vain yksi muusikko

Didgeridoo on tuhansia vuosi vanha Australian alkuasukkaiden aborginaalien puhallinsoitin jota yhä käytetään kotimantereellaan monenlaisissa rituaaleissa mutta siitä on viime vuosina tullut myös moderniin musiikkiin erinomaisesti taipuva etnojazzsoitin. Sitä soitetaan hyvin usein yksin, eli se ei tarvitse taustaorkesteria tms. Se on erityisesti rytmisoitin, jolla voidaan luoda todella jännittäviä rytmejä ja samalla erikoisia sointivärejä. Ja erilaisia kaikulaitteita ja muita sähköisiä efektejä käytettäessä soundimaailmasta saa todella kiehtovan!

Jazzpasunisti ja musiikin monialayrittäjä (www.ergobrass.com) Jouko Antere on perehtynyt didgeridoon soittoon.

Tulen mielelläni tilaisuuteenne vastaamaan musiikkiohjelmasta useilla erilaisilla didgeridoo-soittimillani.

Peruskonseptini on seuraavanlainen: tilaisuuden alkuvaiheessa 15-25 minuutin verran ns. sisääntulomusiikkia joka on rauhallista, maalailevaa äänitaustaa jonka volyymi ei estä normaalia puhetta mutta tarjoaa hyvin erikoisen ja uteliaisuutta herättävän äänimaailman. Tämä voidaan tehdä pienessä tilassa täysin akustisesti tai suuremmassa tilassa vahvistimen kautta.

Pinsiön taimistolla ulkoilmaesitys ja eri neljä erilaista didgeä sylissä
Pinsiön taimistolla ulkoilmaesitys ja eri neljä erilaista didgeä sylissä

Kulttuuritarinaa ja rentoutusta samassa paketissa

Itse tilaisuuden väliohjelmana on sitten tarjolla 10-15 minuuttia monipuolisempaa ja solistisempaa didgeridoon soittoa. Tähän voidaan liittää järjestäjän niin halutessa myös noin viiden minutin rentoutusharjoitus koko kuulijakunnalle; suggestiivinen didgeridoo tarjoaa tähän erinomaisen äänitaustan.

Lisäksi, mikäli tarvis on, pidän mielelläni informatiivisen ja hauskan 10-15 minuutin luentokertomuksen sekä soittimesta että sen erikoisesta soittotavasta, ns. kiertoilmahengityksestä, jossa hengitetään yhtä aikaa sekä sisään että ulos... Samalla kerron tietysti myös soittimen  kehittäneestä aborginaalikansasta. Minulla on laaja tietomäärä Australiasta ja sen alkuasukkaista ja heidän musiikistaan. Olen asunut siellä ja toimin nykyisin ajoittain myös free matkanjohtajana Olympia Kaukomatkatoimistossa jolloin vien ryhmiä usein myös Australiaan.

En halua kilpailla asiakastilaisuutenne muun annin kanssa, mutta uskon, että mieleenjäävä ja erikoinen musiikkiesitys on apuna säilyttämään mielikuva tilaisuudesta myös osallistujien mielissä pitkään!

Yllä mainittu didgeridoo-kokonaisuus maksaa tilaisuuden kestosta riippuen 250-350 euroa + matkakulut.  Neuvottelen luonnollisesti myös muunlaisista esiintymiskonsepteista. Muistin virkistykseksi: esiintyvän taiteilijan palkkiot ovat alv-vapaita.

Lisäksi kauttani järjestyy monenlaisiin tilaisuuksiin myös isompia jazzorkestereita, esimerkiksi ammattisoittajista koostuva The Great Helsinki Swing Big Band tai Tapiola Big Band. Näissä orkestereissa omaksi soittimekseni vaihtuu pääsoittimeni pasuuna.

 

Kysy lisää:

Jouko Antere,
ERGObrass Oy
muusikko, toimittaja, monialayrittäjä
Sipoo
040 525 0242
info@ergobrass.com

 

Didgeridoo Sydney Australia

Didgeridoon testausta Sydney, Australia

Didgeridoo kotiterassilla

Treenausta kotiterassilla

Didgeridoo Vancouver Canada

Vancouverissa Kanadassa